Review: balletpak door All4Dance

1

Hoi dansliefhebbers,

Als er een iemand is die weet hoe belangrijk het is om goede, comfortabele danskleding te dragen, dan is dat Samantha van den Doel wel. Zij studeerde enkele jaren geleden af aan de Rotterdamse dansacademie, Codarts Hogeschool voor de Kunsten, als uitvoerend danseres. Vanwege blessures was het voor haar helaas niet mogelijk om haar volledige leven te weiden aan een professionele danscarrière, maar toch wilde ze geen afstand doen van deze grote passie. Zelf zegt ze: “Ik heb het altijd leuk gevonden om zo veel mogelijk balletpakken te hebben. En dan natuurlijk niet de simpele, maar de leukste en de nieuwste! Maar daar hangt een prijskaartje aan. Nu heb ik een mogelijkheid gevonden om die leuke danskleding te verkopen voor een veel lagere prijs maar uiteraard wel dezelfde kwaliteit!”

Dat klinkt alvast heel veelbelovend! Ik testte een van haar balletpakjes uit, de resultaten kun je in het review hieronder teruglezen.

all4dance

Samantha van den Doel van All4Dance.nl

Over All4Dance

All4Dance verkoopt danssneakers, salsaschoenen en een hele reeks danskleding voor meisjes en vrouwen.  Balletpakken, toffe shirtjes,  mooie broekjes en leuke gadgets en gifts; je vindt het er allemaal. Sinds kort heeft Samantha naast haar site ook een kledingwinkel in een pand in Spijkenisse geopend. Hieronder vind je de aanvullende gegevens. Ten slotte biedt ze de service aan balletscholen om haar danskleding op locatie te komen bezorgen, een uniek concept in Nederland tot nu toe.

Locatie: Zuidpassage 6, 3201 DG Spijkenisse

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag:   10.00-17.30
Woensdag:10.00-17.30
Donderdag: 10.00-20.00
Vrijdag: 10.00-17.30
Zaterdag: 10.00-17.00
Zondag: 12.00-17.00 (op de 1e zondag van de maand)

Via deze link bereik je de site: http://www.all4-dance.nl. Hier vind je ook hoe je contact met haar op kunt nemen.

Over dit balletpak

De beschrijving van het balletpak dat ik uit mocht testen luidt als volgt: “Leuk licht paars balletpak met een hoge sluiting aan de achterkant.” Het pak bestaat voor 90% uit katoen en 10% uit de kunststof lycra. De kleur zou het best te omschrijven zijn als warm donkerlila of lichtpaars, een tint die beter overkomt op de foto’s waar ik het pakje aan heb dan waar het op de houten vloer ligt. Aan de voorkant gaat het pakje via vlak onder de hals naar achteren, waar het op de rug met een ijzeren sluitinkje vast te zetten is. Op de rug zelf is een vrij groot open gedeelte, tot ongeveer de plek waar je panty opgetrokken zit. De stof is tweedelig, wat betekent dat onder de paarse stof een soort lichtbruine/gelige voering zit bevestigd. Dit is echter alleen aan de voorkant en daarom denk ik vooral bedoelt om de buste te ondersteunen. Dit kledingstuk is wat gevoelig van aard en dient daarom niet op een hogere temperatuur dan 30 graden, met de hand gewassen te worden. Strijken kan wel, maar een wasmachine of droogtrommel gebruiken is niet aan te raden.

P1020626

P1020627

P1020625

Mijn mening

Ik testte het balletpak tijdens een paar lessen klassiek ballet en moderne dans uit en heb op die manier meer inzicht gekregen in de sterke en minder sterke kanten van het balletpak. De pasvorm vind ik ten eerste een heel grote plus. Het pakje sluit heel mooi aan, zonder overbodige rimpeltjes of snijdende naden. Voordeel is zeker ook dat het goed blijft zitten tijdens het bewegen. De bandjes zakken niet af en achter kruipt het ook nauwelijks omhoog, alleen onder de oksels wil dit nog wel eens een beetje gebeuren, maar dan spreek ik ook echt over een minimale verschuiving. Omdat er slechts twee verschillende maten verkrijgbaar zijn (medium voor mensen kleiner dan 165 cm en large voor mensen groter dan 165 cm) was ik voor de kleinste maat gegaan. Deze valt dan ook behoorlijk klein uit, aangezien ik zelf ongeveer 161 cm en niet heel breed ben. Als je lang of wat voller bent en je overweegt dit balletpak te bestellen, zou ik als ik jou was eerst even om advies vragen of er een geschikte maat voor je is.

balletpak1Ook over de kleur ben ik heel erg te spreken. Die zie je niet zo vaak voorbij komen en hij is nog lekker opvallend ook. Je zou de combinatie van een felle kleur en een apart model samen wat over de top kunnen vinden, maar in dit geval vind ik dat niet storend. Een klein minpuntje als je het vergelijkt met het standaard zwart; hier zie je al je zweetplekken meteen doorheen. Maar ach, zweet hoort er natuurlijk bij en is alleen maar een goed teken na een intensieve dansles, dus dat is nog best voor lief te nemen. Bovendien zijn de donkere vlekken al snel weer verdwenen, te danken aan het feit dat de stof grotendeels niet synthetisch is. Wat dat betreft heeft Samantha een voorsprong gemaakt op veel andere danskledingmerken, die te pas en te onpas allerlei soorten plastic in hun producten verwerken.

Voor een balletles is het balletpak erg geschikt, voor een moderne dansles of improvisatieles met (veel) oefeningen op de grond is het niet heel handig. Het slotje op de achterkant wilde nog wel eens open gaan bij een schouderrol. De hoge hals heb ik verder in geen enkel geval als onprettig ervaren. Het is misschien even wennen als je nog nooit een vergelijkbaar pakje hebt gedragen, maar dat gebeurt snel genoeg.

balletpak2

Conclusie en eindcijfer

Ik ben heel enthousiast geworden over dit mooie pakje van danskledingwinkel All4Dance! Van dansgenoten kreeg ik meerdere malen  positieve reacties en zelfs de vraag waar ik het kledingsstuk gekocht had. De kleur, pasvorm en het comfort zijn positieve punten. Jammer dat het enkel in twee maten verkocht wordt, want daarmee is het voor een beperkte doelgroep geschikt. Hoe dan ook, ik zou persoonlijk absoluut overwegen om meer te kopen van Samantha’s merk. Omdat ik er verder niet zoveel op aan te merken heb, geef ik het balletpak een:

8,5!

Wat vinden jullie hiervan? Het lijkt me leuk om je mening te horen over gekleurde balletpakken en dit model. Over een tijdje kun je ook een interview met Samantha terug lezen op mijn blog, dus keer vooral even een terug om het brein achter het bedrijf te leren kennen.

Veel dansplezier!

Groetjes, Heleen

Share.

About Author