Recept: vegetarisch wokgerecht met sugar snaps en ananas

4

 Hoi balletliefhebber!

De juiste voeding is en blijft een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om goede fysieke en mentale prestaties te kunnen leveren. Jullie kennen de recepten van mijn site van hun korte bereidingstijd en grote voedingswaarde. Dit vegetarisch wokgerecht is er weer een. Het is lekker licht; perfect dus voor de warmere tijd die tegemoet gaan. Lang hoef je er ook niet voor in de keuken te staan. In principe zou je het zelfs koud mee kunnen nemen als je geen tijd hebt om het thuis op te eten of als lunch naar werk of school. Natuurlijk vertel ik jullie onderaan in het artikel waarom dit recept zo gezond is. Veel kook-, eet-, en dansplezier!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pakje oosterse wokblokjes (175 g)
  • 2 el olijfolie
  • 3 el citroensap (vers of uit een flesje)
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g sugarsnaps
  • 250 g cherrietomaten
  • 1 blik ananasblokjes (ong. 200 g)
  • 3 bosuitjes
  • 300 g zilvervliesrijst

 

Zo maak je het:
Stap 1: verhit de 2 eetlepels olijfolie in een wokpan. Snijd in de tussentijd de knoflook in plakjes en snijd de citroen in het midden door. Doe de wokblokjes in de pan zodra die opgewarmd is (dit kun je controleren door met je hand wat druppels water op de olie te gooien, als de olie spettert is die warm). Knijpt de citroen uit boven twee eetlepels en doe dit met de knoflookplakjes in de pan. Roerbak het ongeveer 2 minuten. Schep het geheel hierna op een bord.

 

Stap 2: snijd de voor- en achterkantjes van de sugarsnaps af en doe ze met de overige eetlepel citroensap in de pan. Wok het gedurende 4 minuten op hoog vuur. 

 

Stap 3: bereid de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. 

 

Stap 4: was de cherrietomaatjes en laat het blik met ananasblokjes uitlekken. Schep de tomaatjes, ananas en het wokblokjesmengsel bij de sugarsnaps in de wokpan. Roerbak nog 2 minuten.


Stap 5: was de bosuitjes goed, ze zijn een bron van bacteriën. Hak ze in schijfjes en schep ze de door de wokmix die je zojuist hebt gemaakt. Serveer het met de rijst en dat is het! Als je de rijst en de mix goed op elkaar af hebt kunnen stemmen kun je dit gerecht in ongeveer 20 minuten maken.

 

Waarom dit gezond is:
De vegetarische wokblokjes op basis van soja- en tarwe-eiwit zijn een goede vleesvervanger. Ze bevatten ijzer en vitamine B12 en gezonde vetten. De tomaten zijn een bron van vitamine C, A en ijzer en calcium. De sugarsnaps zitten vol vitamines, net als de ananas. Door de grote aanwezigheid van groente in fruit in dit recept heb je je portie aan vitaminen voor een dag dus al grotendeels gehad. Dit is van groot belang voor de energievoorziening van je lichaam. Daarnaast zitten in de zilvervliesrijst koolhydraten en vezels, die weinig calorieën bevatten maar toch een verzadigd gevoel geven, handig als je moet dansen!
Genoeg redenen dus om dit heerlijke recept eens uit te proberen!

Smakelijk eten!

Groetjes, Heleen

Share.

About Author