YouTube: dans warming-up ideeën

3

Hoi dansliefhebber!

Hopelijk is 2014 voor jullie goed begonnen. Als je meedoet met de stretch challenge van januari en dat de eerste dagen van het nieuwe jaar hebt volgehouden, heb je je eerste goede voornemen al voor een deel waar gemaakt. Iets om trots op te zijn, dus geef jezelf een schouderklopje. Weet je niet waar ik het over hebt? Meer over de stretch challenge kan je hier teruglezen. Het komt er op neer dat ik jullie uitdaag om deze maand, januari 2014, zelf te oefenen met stretchen. Niet alleen voor dansers is het belangrijk om hun lichaam flexibel te houden, ook in het dagelijks leven kan het je voordelen opleveren. Uit ervaring weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is om jezelf te disciplineren tot stretchen, vandaar deze actie.

Hoe dan ook, ik heb de deelnemers aan de stretch challenge beloofd om een warming-up te maken. Helaas ben ik hier niet aan toegekomen, maar ik heb wel wat filmpjes op YouTube gevonden die jullie misschien kunnen helpen met een doen van een dans warming-up. Zo snel als ik kan ga ik er ook zelf aan werken!

Ook deze oefeningen zijn prima, maar ik denk dat je ze wat vaker zal moeten herhalen en ze sneller moet uitvoeren om je lichaam optimaal te kunnen gebruiken.


En ten slotte dit filmpje, waar je ook vast wat goede oefeningen uit kunt halen. De spuikspieroefeningen kan je natuurlijk overslaan. Het is afhankelijk van hoeveel tijd je aan een warming-up wil besteden, maar als je je benen gaat stretchen, is het handig om je te focussen op de spieren die je hierbij gebruikt. Maak dus zelf een samenstelling van de oefeningen  die bij jou werken en waar jij je goed bij voelt.


Succes ermee!

Groetjes, Heleen

Share.

About Author