De januari stretch challenge!

5
 
Hoi dansliefhebbers,

Stretchen: niet het leukste om te doen. Vooral niet thuis, als je net van school of van je werk komt en veel liever met een kop warme chocolademelk op de bank ploft. Toch krijg ik veel vragen van jullie over het stretchen. Ik merk dat jullie heel graag lenig willen worden, vooral om de split en de spagaat te kunnen. Stretchen vergt een bepaalde discipline. Bijna niemand kan na één keer stretchen in de spagaat zakken, op een uitzondering daargelaten. Daarom heb ik voor jullie een stretch-programmaatje gemaakt in Microsoft Word. De bedoeling is dat je de hele maand januari gaat stretchen. Niet aan een stuk door natuurlijk, maar wel regelmatig. Wat regelmaat zorgt voor het beste resultaat, wat nog rijmt ook. 😉 
 
Waarom januari? 
Dat heeft een reden. De feestdagen zijn voorbij, er ligt een lange, vaak grauwe periode in het verschiet. Het is koud, dus lekker naar buiten gaan om te sporten zit er meestal niet in behalve als je met drie afgestorven vingers en ijs in je haar terug wilt komen. Binnen blijven dan maar, want daar is het lekker warm. En waarom zou je dan niet, als je toch binnen zit, 20 minuten tijd besteden aan stretchen? Het blijft natuurlijk geen favoriete bezigheid en dat zal het nooit worden, maar het is met een doel: dat jij zo dadelijk zal staan stralen met een prachtige split of spagaat! Dus waar wacht je nog op?
 
Wat houdt het stretch-programma in?
Helaas kon ik met Blogger, de site maker waar ik balletisvooriedereen.blogspot.com mee maakte, geen hele bestanden uploaden. Via WordPress, mijn nieuwe site maker, kan dat wel. Door op de volgende link te klikken kun je het programma downloaden: Stretch Challenge! De eerste bladzijde bestaat uit uitleg over het programma en tips om het stretchen gemakkelijker te maken. Op de tweede vind je een schema zodat je iedere week de resultaten van je stretchen bij kunt houden. Op de derde en vierde pagina staan oefeningen om te stretchen, die kun je overigens ook terugvinden op mijn site. Als je dit artikel niet vandaag ziet, is dat geen probleem, je kunt natuurlijk ook later met de challenge beginnen. Maar hoe eerder hoe beter. Hieronder zie je nog wat screenshots van hoe het programma eruit ziet.

Neem je deze challenge aan? Ik wel!

 
Want ja, ook mijn spagaat met rechtsvoor is nog steeds niet hoe het zou moeten. Ik ben linkshandig, waardoor ik mijn linkerbeen vaak voortrek en dat is nu te merken. Ook ik ga dus aan de slag en weet wat jullie doormaken. 😉Heel veel succes ermee en een geweldig, gezond en dansend jaar toegewenst! 

Groetjes, Heleen

 

Share.

About Author