Een balletpas: de développé

4

Hoi balletliefhebber,

 
In dit bericht behandel ik weer een basis balletpas, deze keer de développé. Dit betekent uit het Frans vertaald “ontwikkeld”. Deze pas wordt zowel aan de barre als au milieu uitgevoerd. Je ziet hem ook vaak terug op het toneel. 
Het idee achter de développé is simpel: je schuift vanuit de eerste positie met de voet van je werkbeen over je standbeen naar boven tot rétiré. Op dat punt strek je je werkbeen. In de praktijk is de pas echter lastig. Het is erg zwaar voor onder andere je been- en buikspieren. Oefeningen om deze spieren sterker te maken vind je in de volgende link: http://dansisvooriedereen.nl/p/overzicht-balletoefeningen.html
In dit filmpje zie je hoe je de développé uitvoert, maar voren, opzij en naar achteren.

Share.

About Author