Vragen beantwoord: wat is een hoge wreef?

2
Ik kreeg een aantal berichten met de vraag wat een hoge wreef is, hoe je weet of je een hoge wreef hebt en of je je voeten kan oefenen zodat je een hoge wreef krijgt.
Hier een aantal vragen over een hoge wreef beantwoord.

Wat is een hoge wreef?
Het klinkt misschien nogal simpel maar een als je een hoge wreef hebt is je wreef hoog. Je wreef is het bovenste deel van je voet, waar je voet overloopt in je onderbeen. Als je een hoge wreef hebt is deze bovenkant van je voet dus redelijk hoog en zelfs een beetje bol. Hieronder zie je foto’s met voeten die een hoge wreef hebben. Zie je dat de bovenkant van de voet redelijk stijl omhoog loopt?

 
 
 

Hoe weet je of je een hoge wreef hebt?
Als je voor een spiegel gaat staan en je ziet dat de bovenkant van je voet iets is opgehoogd, dan heb je waarschijnlijk een hoge wreef. Er is geen bepaald aantal millimeter dat je wreef hoog moet zijn om een hoge wreef te zijn, dus het is moeilijk te zeggen wat nu precies een hoge wreef is en wat niet. Als je er niet zeker van bent of je een hoge wreef hebt kan je naar een fysiotherapeut die verstand heeft van lichaamsbouw gaan en het hem/haar vragen. Of je vraagt het je danslerares of iemand anders dier er verstand van heeft, dat kan ook!

Wat zijn de voordelen van een hoge wreef?
Als je op spitzen wilt gaan dansen is het absoluut een voordeel als je een hoge wreef hebt, je staat dan mooi in je spitzen. Het is echter niet noodzakelijk. Ook komen je voeten mooi uit bij bepaalde balletpassen zoals de tendu. Voor ballet is een hoge wreef dus wel een voordeel.

Kan je je voeten trainen zodat je een hoge wreef krijgt?
Een hoge wreef krijg je mee van je ouders, het is dus iets wat je hebt of iets wat je niet hebt. Het hangt van je bouw af, het is erfelijk bepaald. Er zijn dus geen speciale oefeningen waarmee je je voeten zo kan trainen zodat je een hoge wreef krijgt. Geen zorgen: je kunt ook goed leren dansen als je geen hoge wreven hebt!

 

Share.

About Author